25 Nisan 2015 Cumartesi

Çilekli Prenses Tatlısı


Çilekli Prenses Tatlısı

Malzemeler;
1 lt. süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı hindistan cevizi
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Çilekli Sos:
Yarım kg. çilek
3/4 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı toz şeker (Çileğin tadına bağlı olarak eklemeyebilirsiniz)

Yapılışı;
Un, irmik, hindistan cevizi ve toz şekeri bir tencerede karıştırın. Sütü ekleyerek muhallebi kıvamını alana kadar karıştırarak pişirin, ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştırın. Dekoratif kaplara kaşıkla doldurarak üzerini düzeltin. İlk sıcağı çıktıktan sonra streç filmle kaplayarak buzdolabında dinlenmeye bırakın. 
Çilekleri rondodan geçirin. Su, nişasta ve gerekirse şeker ilavesiyle sosunuzu hazırlayın. İsterseniz tabağa sosu koyduktan sonra üzerine tatlıyı koyun, isterseniz sosu tatlının üzerine gezdirin. 


Kupta Çilekli Prenses Tatlısı

Malzemeler;
1 lt. süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı hindistan cevizi
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krema

Yapılışı;
Yukarıdaki tarife ek olarak muhallebi biraz ılıdıktan sonra bir paket kremayı ekleyerek mikserle çırpın. Krema tatlıya yumuşak bir doku kazandırdığı gibi kup tatlı kıvamını alacaktır. Üzerine çilek sosu döküp tatlıyı tamamlayın.


Her gün değişmesine yetişemediğimiz mutfak modasının dekoratif aksesuarlarından kek kalıpları en çok rağbet görenlerdendir diye düşünüyorum. Bunların en güzel yanı bence bir kalıpta birden farklı şekil bulunması. Elimdeki bu 6'lı kalıpla evdeki herkese tadı aynı şekli farklı sunum yapabiliyorum. Bu tarz kalıpları ve farklı ev dekorasyon ürünlerini e-dekorum'da bulabilirsiniz.

Görüntü olarak favorim tabaktaki olsa da, lezzet olarak favorim kremalı olanı. Bu tatlının muhallebi kısmına limon kabuğu rendesi ve limon suyu, aroması ekleyerek ekşi bir tat verebilirsiniz. Hem çileğin hem muhallebinin pütür pütür olması normal bir muhallebi tadı bırakmıyor damakta, tavsiyem soğuk soğuk tüketmeniz..

Afiyet olsun..