22 Eylül 2015 Salı

Mantar Dolması



Mantar Dolmasını et,tavuk ve balık yemeklerinin yanına garnitür olarak fazla yakıştırırım. Ya da et, tavuk ve balık yemekleri mantar dolmasının yanına çok yakışır da diyebiliriz. 
Mantıken aynı, içiyle oynayarak istediğiniz gibi lezzetlendirebilirsiniz. Son favorim domates soslu olanı.. 

Sade Mantar Dolması için;
Yarım kg. iri mantar
100 gr rendelenmiş kaşar
Tuz, karabiber

İyice yıkanıp sapları ayıklanmış mantarlara tuz, karabiber serpip kaşar doldurarak önceden ısınmış 180 derecelik fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin.

Domates Dolgulu Mantar Dolması için;
Yarım kg. iri mantar
100 gr rendelenmiş kaşar
Kışlık domates sosu (menemenlik sos)
Karabiber

Ayıkladığınız mantarlara üstten çok az boşluk kalacak şekilde biberli domates sosunu doldurun, üzerine kaşarları koyarak 180 derecede fırınlayın.

Patates Püreli Mantar Dolması için;
Yarım kg. iri mantar
100 gr rendelenmiş kaşar
2 tane haşlanmış patates
1 çay bardağı kadar doğranmış taze soğan, maydanoz, dere otu, kapya biber
2 yemek kaşığı süt veya krema
Tuz, karabiber

Ekmek Dolgulu Mantar Dolması için;
Yarım kg. iri mantar
100 gr rendelenmiş kaşar
2 dilim ufalanmış ekmek içi
1 çay bardağı kadar doğranmış taze soğan, maydanoz, dere otu, kapya biber
2 yemek kaşığı süt veya krema
Tuz, karabiber


Bu iki tarifin tüm malzemelerini karıştırın. Elinizle köfte gibi yaparak tuz, karabiber serpilmiş mantarlara doldurun. Fazla koyarsanız taşma yapabilir.

Bu tarif bir yarışmada kahve makinesi olarak geri dönmüştür.. :)

Afiyet olsun..






2 yorum:

  1. Merhabalar, muhteşem güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. mantar yemesemde görüntü sunum harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil