7 Temmuz 2014 Pazartesi

Çıtır Meyveli Müsliyle Limonlu Cheesecake


Çıtır Meyveli Müsliyle Limonlu Cheesecake

Malzemeler;
15 - 20 adet kurabiye
1 çay bardağı fındık
2 yemek kaşığı toz şeker
150 gr. tereyağı 

1 paket cheesecake toz kreması
300 gr labne peyniri
1 su bardağı yoğurt
1 limon kabuğu rendesi veya aroması

Meyveli Çıtır Müsli
Mevsim Meyveleri

Yapılışı;
Bu cheesecake'in tabanını buzlukta bekleyen limonlu, hafif tarçınlı kurabiyelerle hazırladım. Daha önce de kalan bayatlamak üzere olan kurabiyeleri cheesecake tabanında kullandım. Bisküvi tabanından çok daha lezzetli ve kıvamlı oluyor, tavsiyemdir. 
Kurabiye, toz şeker ve fındıkları rondodan geçirin, cheesecake yapacağınız kalıba dökün. Tereyağını eritin, el dayanabilecek sıcaklıktayken  toz kurabiyenin üzerine dökün ve elinizle karıştırıp bastırarak tabanı hazırlayın. 
Cheesecake tozunu yarım litre sütle çırpın. Labne, yoğurt ve limon aromasını ekleyip tekrar çırpın. Kurabiye tabanının üzerine dökün, üst kısmını düzelterek buzdolabında en az 1 gün dinlenmeye bırakın. Servis öncesi meyveli müsliyi üzerine dökün, mevsim meyveleriyle süsleyerek servis yapın. 

Dr. Oetker'in favorilerimden olan bu ürünü zaman kaybetmek istemeyen ve lezzetten taviz vermeyenler için mükemmel bir kurtarıcı. Yarım şişe limon aroması çok güzel lezzet veriyor, limon kabuğundan daha çok tercih ediyorum. Limon eklemeden de tadı gayet güzel. Sade hazırlayıp üzerine çikolata veya meyvelerle de  süsleyebilir, arkasındaki seçeneklere göre istediğiniz tarzda hazırlayabilirsiniz. Peynir yerine yoğurt da kullanılabiliyor üstelik.. 

Afiyet olsun..

2 yorum:

  1. OFFFF çok severim,ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım arkadaşım. Çok lezzetli görünüyor…Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil