23 Şubat 2014 Pazar

Mozaik Pasta


Mozaik Pasta

Malzemeler;
1.5 paket pötibör bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı dark kakao
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı süt

Yapılışı;
Bisküvileri iri parçalar halinde bir kabın içine kırın. Tereyağı, süt, toz şeker ve kakaoyu bir kapta eriterek ılıdığında bisküvilerin üzerine dökün. Çok fazla ezmemeye dikkat ederek elinizle yoğurur gibi karıştırın. Dilediğiniz şekli vererek 2 - 3 saat derin dondurucuda beklettikten sonra yarım saat oda ısısında veya buzdolabında bekletin, süslü veya sade servis yapın. 
Bütün işlemleri bir buzdolabı poşetinin içinde hiç bir şeyi kirletmeden de yapabilirsiniz. Bisküvileri poşete kırın, sosu üzerine dökün, karıştırdıktan sonra şekillendirip buzluğa atın. Ayrıca bu tatlıyı kalıplarda hazırlayıp çikolata sosuyla da ikram edebilirsiniz. 

Afiyet olsun..

2 yorum:

  1. Adaşım ellerine sağlık
    Nefis görünüyor
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten de çok pratikmiş. Herşeyi torbanın içinde halletme fikrine bayıldım. Çok da güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil