27 Ocak 2014 Pazartesi

Tatlı Kuplar


Tatlı Kuplar

Malzemeler;
Mevsim meyveleri
1 paket meyveli jöle

3 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı beyaz damla çikolata
6 adet kedi dili bisküvi

Yapılışı;
Bir kaç sene önce bu tarifi gördüğümde jöleli kısmı hazırlamak için kupları eğik olarak dondurucuya koyup bekletiyorlardı. Jöle donduktan sonra yan tarafına muhallebi koyup bekletiyorlardı. İnternette jöleli kısmın muffin kalıbına yan yatırılmış resmini görünce ben de hemen iyi fikir, aklımdaki bu tarifi yapayım dedim, yoksa alt üst hazırlayacaktım. 
Meyveleri ayıklayıp, doğrayıp jöleyle karıştırın. Kupların yarısına kadar doldurun ve kalıplara eğik olarak koyun ve buzdolabında bekletin. Yoğurdu pudra şekeriyle çırpın. Kedi dillerini üzerine kırın, damla çikolataları ilave edip karıştırın. Soğuyan jöleli kupların yanlarına doldurun ve soğuk servis yapın. 



Afiyet olsun..



4 yorum:

  1. Farkli bir goruntulari var, eminim tatlari da cok guzeldir. Ellerinize saglik, Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok basit ama çok güzeller!

    YanıtlaSil
  3. Site güzel beğendim içerik zengin başarılı

    YanıtlaSil