16 Mart 2013 Cumartesi

Muhallebili Havuç Tatlısı



Muhallebili Havuç Tatlısı

Malzemeler;
5 - 6 adet havuç
1 çay bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 paket pötibör bisküvi
1 tatlı kaşığı tarçın
İsteğe bağlı ceviz içi

3 su bardağı süt
3/4 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya

1 çay bardağı hindistan cevizi

Yapılışı;
Havuçları rendeleyerek toz şeker ve su ilavesiyle suyunu çekip, yumuşayana kadar kavurun. Geniş bir kaba alıp biraz ılıdıktan sonra pötibörleri içine kırın. Tarçın ekleyerek elinizle yoğurun, ıslatılmış orta boy bir borcamın dibine havucu yayın.
Üst kat için tüm malzemeyi karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Havucun üzerine gezdirip üzerini düzeltin. Hindistan cevizini bir tavada rengi dönene dek kavurun. Soğuduktan sonra tatlının üzerine gezdirin. İlk sıcağı çıktıktan sonra buzdolabına alın, bir kaç saat bekleyip soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Muhallebide mısır unu kullanıldığı için biraz farklı, taneli mısır unuyla çok daha lezzetli olacaktır, tavsiyemdir.

Afiyet olsun..

3 yorum: