22 Ocak 2013 Salı

Tahin Pekmezli Cheesecake



Tahin Pekmezli Cheesecake

Malzemeler;
1 paket pötibör bisküvi
75 gr eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı ceviz içi
1/2 çay kaşığı toz karanfil

1 paket labne peyniri
1 kutu krema
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı un
1 paket vanilya

Süper ikili tahin pekmez karışımı

Yapılışı;
Bisküvileri rondoda toz haline getirin. Ceviz içini robottan geçirerek yağını iyice çıkarıp püre gibi olmasını
sağlayın. Eritilmiş tereyağı ve toz karanfili ekleyerek yağlı kağıt serili kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayın.
Peynirli karışımın bütün malzemelerini birbirine yedirerek karıştırın, bu esnada çok baloncuk oluşturmamaya dikkat edin. Bunun için ister elinizle tel çırpıcı kullanın, isterseniz mikserle çırptıktan sonra mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak oluşan baloncukları söndürün. Kelepçeli kalıbın kenarlarını alüminyum folyoyla sararak su dolu bir tepsinin içinde 40 - 60 dk. arası 180 derecede pişmeye bırakın. Folyolamak cheesecake'in kenarlarının beyaz kalmasını sağlayacak. Su içinde pişmesi de üstünde çatlaklar oluşmasını engelleyecek. Yok uğraşamam der veya kalıbınıza güvenmezseniz cheesecake'inizi fırına dayanıklı su dolu bir kaseyle yan yana fırınlayabilirsiniz. 40 dk. dan sonra ortası hafif sallanır kenarları sertleşmiş kıvamını alana dek kontrol ederek pişirmeye devam edin. Fırın boyutu ve sıcaklığı değişiklik gösterebilir. İstenilen kıvama eriştikten sonra fırından alıp oda sıcaklığında soğutup kalıptan ayırın. Soğurken ortadaki sallanır kısım kendiliğinden sertleşecektir. Soğuması için buzdolabına kaldırın. En az 5 saat sonra (cheesecake dinlendikçe güzelleşir) yemeye hazır hale gelecektir. Servis öncesi tahin pekmez karışımını kekin üzerine gezdirip spatula veya bir kaşık yardımıyla düzeltin. Karışımın kıvamı tam sürmelik olduğundan sürme izleri bir kaç dakika sonra kendiliğinden geçecektir. Dilerseniz üstünü kuruyemişle de renklendirebilirsiniz.
Yarım kaşık toz karanfilin 24cm'lik cheesecake'te bıraktığı o rayihayı anlatamam. Hem karanfil kokusu, hem tahin pekmez tadı bu tatlıyı mesir macunuyla yarıştırır yani. :)

Gönderdikleri ürünler için kendilerine teşekkürü bir borç bilirim. Haketmeyeceğini düşünsem burada yayınlamazdım zaten. Koska ürünlerini kendiniz yediğiniz gibi gönül rahatlığıyla çocuklarınıza da yedirebilirsiniz. Bizim hanım mızmızlandı ama küçük ucundan ucundan yedi gene. Biz bunu büyüklere yaptık. :)

Bu arada yayınlanmayı bekleyen bir cheesecake tarifim daha var. Sözde onu cheesecake yapışımın ayrıntılarıyla yazacaktım o yüzden bir türlü yayınlayamadım. Bu kadar uzun anlattıktan sonra gerek de duymuyorum artık. İlk defa deneyecek olanların gözleri korkmasın. :)

Afiyet olsun..

8 yorum:

  1. Ne zamandır pekmezli tarifler arıyordum bu iyi oldu. Hayırlı kandiller olsun..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzelmiş :) Tahin pekmez de çok yakışmış olmalı. Görüntüsüne bayıldım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun,ellerine sağlık .sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Reyyan'cım çok güzel olmuş.Yapılacaklar listeme aldım.
    Küçük hanıma söyle faydalı şeyleri yesin:))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanki bir kac gundur ayni anda giriyoruz internete. Kucuk hanimin yemedigi seyler az oldugu icin cok da sikmak istemiyorum kendisini;)

      Sil
  5. Harikasın bu tarifle cheesekek tariflerinde çığır açtın ellerine sağlık harika olduğuna eminim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ferideco daha neler, çok hoşsun. O senin güzel görüşün. Ne cheesecake'ler var. :)

      Sil