11 Ağustos 2012 Cumartesi

Pilav Üstü Biberli Kavurma Ramazan Özel 23. Gün


Pilav Üstü Biberli Kavurma

Malzemeler;
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ

500 gr kuşbaşı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
Kekik, karabiber

Yapılışı;
Pirinci yarım saat ılık suda beklettikten sonra süzün ve beyaz suyu çıkana kadar yıkayın. Yağları tencerede eritin, pirinci ve tuzu ekleyip rengi şeffaflaşana kadar kavurun. Suyunu ekleyip karıştırın ve kapağını kapatın. Kaynayınca altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin. Yaklaşık 15 - 20 dk. Altını kısıp kağıt havluyla tencerenin ağzını örtüp kapağını kapatarak demlenmeye bırakın.
Etleri sıvı yağda suyunu salıp çekene kadar kavurun, 1 su bardağına yakın su ekleyerek etler yumuşayana kadar pişirin. Biberleri ince ince doğrayıp ete ekleyin, baharatları ve tuzu ekleyip biraz daha kavurun. Pilav üstüne alarak servis yapın.

Afiyet olsun..

Günün duası:

Ey kalbleri halden hale çeviren Mukallibelkulub, kalbimi dini üzerinde sabit kıl.

4 yorum:

  1. Ohh yanına bi de ayran ne harika olurdu! Off akşam akşam canım çekti:) Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Nefis olmuş..Bayıldım..Akşamki menüye bunuda mı eklesem..Canım çok çekti..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. nefisss görünüyor..ellerine sağlık canımm..hayırlı geceler..selamlar..

    YanıtlaSil
  4. güzel çalışmanızı paylaştığınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil