12 Ağustos 2011 Cuma

Çilek Jöleli Muhallebi

Çilek Jöleli Muhallebi

Malzemeler;
1 lt süt
1 kutu krema - 200ml
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk vanilya veya 1 paket vanilya

Çilek Jöle için,
1 - 2 su bardağı çilek
1 paket vişneli jöle
1 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı;
Un ve şekeri bir tencerede karıştırıp üzerine sütü ekleyin. Çubuk vanilyayı ortadan kesip tanelerini bıçakla kazıyarak karışımın içine alın. Tel çırpıcıyla muhallebi kıvamını alana kadar karıştırın. Ocaktan alıp 5 dk. kadar mikserle çırparak soğutun. Muhallebi ılıyınca kremayı üzerine ekleyin ve tekrar çırpın. 
Çilekleri ayıklayarak pudra şekeriyle birlikte robottan geçirin. Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. İçine çilek püresini dökün, karıştırarak birbirine yedirin. 
Kup veya kaselere önce muhallebi sonra çilekli jöle koyarak bütün malzemeyi bitirin. Buzdolabında soğumaya bırakın, jöle donunca servis yapın. Bir gün bekleyince muhallebinin kıvamı çok daha yerinde oluyor. 
Bu muhallebi bana damla sakızlı, krem şantili veya sade muhallebiden çok daha lezzetli geliyor. Kremanın yumuşaklığı, çubuk vanilyanın tanecikleri, o kokusu, muhallebinin yumuşacık kıvamı o kadar güzel ki... Mesela resimdeki kup 500 ml. ama yerken hiç hissedilmiyor:) Tabi hepsini muhallebiyle doldurmuyorum, bisküvi kırıkları, meyve parçaları, kuru meyveler, çerez parçaları, çikolatalı sos... Benim favori muhallebimi lezzetlendiren başka alternatifler. 

Afiyet olsun...

7 yorum:

  1. Rengi ne kadar güzel görünüyor.Hafif bir yaz tatlısı.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Rengi hakikaten çok güzel. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Kızım buna bayılır işte! serin serin,dur bakalım malzemelerden çileği vişne ile değiştirerek yapabilirim bugün.Ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. serin serin harika ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Harika, süper güzel görünüyor. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Canim ellerine saglik cok güzel görünüyor hayirli aksamlar öptüm ♥♥♥

    YanıtlaSil
  7. Çilekli herşey güzeldir. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil