7 Şubat 2011 Pazartesi

Havuçlu Kereviz Salatası

Havuçlu Kereviz Salatası

Malzemeler;
1 kg kereviz
2 adet havuç
1 avuç ceviz içi
1 - 2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
2 - 3 yemek kaşığı mayonez (İsteğe bağlı)
Tuz

Servis Önerisi
Portakal dilimleri veya portakal, mandalina çanakları

Yapılışı;
Mayonez, yoğurt, sarımsak ve tuzu bir kap içerisinde karıştırın. Kerevizleri soyup yıkadıktan sonra kararmalarını önlemek için yoğurdun içine rendeleyin. Havuçları da soyarak yoğurda rendeleyin ve ceviz içiyle birlikte karıştırın.Bütün karışımı birbirine yedirerek salatanızı hazırlayın. Ben kerevizi fazla sevmediğim için havuç ekledim, sade olarak da hazırlanabilir.

Kereviz salatası kıvamı yoğun olduğundan neredeyse istenilen her şekli alabilen bir salata. Porsiyonlar halinde hazırlamak isterseniz kabuklarıyla birlikte halka halka doğranmış portakal dilimlerini kullanabilirsiniz. Portakal veya mandalinaları ortadan ikiye kesip içlerini boşaltarak salatayla doldurabilirsiniz. Maydanoz veya cevizle süsleyerek renklendirebilirsiniz. Küçük kaselerde hazırlayabilir, yemek tabaklarının bir köşesine kalıplarla değişik şekiller verebilirsiniz.

Afiyet olsun...  

2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım harika görünüyor.çok severim bende

    YanıtlaSil
  2. KerevizSalatasına Renk vermek için Guzel bir Yontem Ellerine Sağlık

    YanıtlaSil