7 Ocak 2011 Cuma

Bisküvili Vişne Rüyası



Bisküvili Vişne Rüyası


Malzemeler;
1 litre vişne suyu
5 yemek kaşığı nişasta
10 - 15 adet pötibör bisküvi

Yapılışı;
Vişne suyunun tamamını bir tencereye boşaltın, üzerine 5 yemek kaşığı nişastayı ekleyin. Tel çırpıcıyla kaynayana kadar karıştırın. Hazırlayacağınız kapları suyla ıslatın. Peltenin yarısını kapların yarısına kadar doldurun. Tencerede kalan diğer yarısına bisküvileri elinizle kırarak ekleyin ve karıştırın. Kaplardaki sade peltenin üzerini bisküvili pelteyle doldurun. Kaşığın tersiyle üzerini düzeltin. İlk sıcağı çıktıktan sonra üzerini streç filmle kapatıp soğuması için buzdolabına alın. En az 3 - 4 saat beklettikten sonra ters çevirin, dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Eğer nişastayı dolu dolu eklerseniz peltenin kıvamı koyu olacaktır. Bu tip tatlı için bisküvi ekleneceğinden orta dolulukta kaşıkla koymanızı öneririm. Ben bu tatlıyı ayrıca büyük boy olarak da hazırlıyorum. Dikdörtgen kalıp içerisine iki kat olacak şekilde yerleştiriyorum,ters çevirip baton pasta gibi dilim dilim servis yapıyorum. Büyük hazırlandığı zaman dolapta bekleme süresi biraz daha uzuyor. Bu sefer turta kalıbında minik minik hazırladım. Ekşiseverler için denenecek çok basit bir tarif...

Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. görüntü renk süper yapımıda kolaymış ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. pratik bir tarif,çok güzel olmuş.bizim kızlar bayılır,mutlaka deneyeceğim.yalnız aklıma takılan kuplardan kolay çıkıyormu?

    YanıtlaSil
  3. Nazmiye hanım;
    Tatlı jöle kıvamında olduğu için donduğunda jelibon gibi oluyor. Kupları suyla ıslattığınız zaman da ters çevirince çıkmasa bile elinizle sağlı sollu oynatıp havalandırdığınızda hemen çıkıyor. Küçük figürlü buz kalıplarınız varsa bisküvisiz halini jelibon şeklinde de hazırlayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. Emeğine ve eline sağlık nefis ve pratik bir tarif yaz için mükemmel bir tatlı sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Bu tatlı tam Pembe Düş Bahçesi'nin Baştan Çıkaran Tatlar konseptine uygun olmamış mı?
    Bence 'ziyadesi ile' olmuş..
    Gerek rengi,gerek yapısı ile çok güzel duruyor.Lezzetinden eminim çünkü mayhoş tatları çok seviyorum.Ellerine sağlık.
    Muhabbetle

    YanıtlaSil