7 Eylül 2010 Salı

Fırın Sütlaç


Fırın Sütlaç

Malzemeler;
1 litre süt
3 su bardağı su
1 + 1/2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı kırık veya pilavlık pirinç
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yumurta
Vanilya


Yapılışı;
Pirinci ıslatın ve 20 dk. kadar suda bekletin. Büyük bir kaseye yumurta, pirinç unu ve nişastayı alın 1 bardak suyla çırparak açın. Daha sonra pirinçleri 3 su bardağı suyla lapalaşana kadar pişirin.Pirinçler iyice yumuşadığında sütün tamamını üzerine ekleyin ve karıştırın. Tenceredeki süt kaynamaya başladığında nişastalı suyu ip gibi akıtarak çırpıcıyla birlikte karıştıra karıştıra ekleyin. Kıvam almaya başlayınca toz şekeri ekleyerek 1 - 2 dk. daha karıştırın ve ocakta birkaç dakika kadar altını kısarak kaynamaya bırakın. Ocaktan alınca vanilyayı ekleyip karıştırın.
Sütlacı fırın kaplarına paylaştırın.Bu ölçülerle ben küçük kap kullandığım için yaklaşık 15 tane çıktı. Eğer güveç kullanacaksanız miktar azalabilir.
Sütlaçları fırın tepsisine yerleştirin. Yarısından fazlasına su gelecek şekilde tepsiye su doldurun. Yüksek ısıda üstleri kızarana kadar pişirin. Soğuk servis yapın.
Pirinç miktarı ölçülere göre gayet uygun. Az veya çok olmasını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. 


Afiyet olsun...



5 yorum:

  1. Ne de güzel kızarmışlar,ellerine sağlık..Deneyeceklerim arasında :)

    YanıtlaSil
  2. Çok leziz ve güzel olmuşlar. Ellerinize,emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. çok severim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık nefis nefis. bayramını kutlar iyi bayramlar dilerim

    YanıtlaSil