18 Ağustos 2010 Çarşamba

Körili Domates Çorbası


Körili Domates Çorbası

Malzemeler;
4 - 5 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı köri
Tuz ve alabildiği kadar su

Yapılışı;
Domateslerin kabuklarını soyun ve rondoda püre haline getirin. Bir tencereye yağ ve unu alarak unun kokusu çıkana dek kavurun. Bu esnada tel çırpıcı kullanmanız unun topaklanmasını engeller. Salçayı da ekleyerek 1 - 2dk. kadar daha kavurun. Hazırladığınız domates püresini sulandırarak tencereye alın.Domateslerin büyüklüğüne göre 1.5 - 2lt. kadar su yeterli olacaktır.Köri ve tuz ekleyerek çorba kıvam alana kadar karıştırarak kaynatın.Eğer kıvamı koyu gelirse sulandırarak açabilirsiniz.Sulu bir kıvam alırsa 1 yemek kaşığı unu suyla çın, çorbadan birkaç kaşık ekleyip ılıklaştırın karışımı çorbaya ekleyin.Birkaç taşım daha kaynatarak kıvam almasını sağlayın.
Servis yaparken kıtır ekmek veya rendelenmiş kaşar çok yakışıyor. Tabii sade de tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz olmuş ve çok iştah açıcı görünüyor. Ayrıca şifa deposu

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık köri kararında kullanıldığında yemeği vezir çok kullanıldığında rezil ediyor bence:)

    Ama 1 çay kaşığı eminim nefis bir aroma vermiştir.Canım istedi doğrusu

    YanıtlaSil
  3. reyhancım ellerine sağlık nefis olur köri de
    lezzetine lezzet katmıştır eminim ellerin dert görmesin afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Reyhan corban harika görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil