26 Temmuz 2010 Pazartesi

Mayonezli Ton Balığı Salatası


Mayonezli Ton Balığı Salatası

Malzemeler;
2 kutu ton balığı 
2 yemek kaşığı mayonez
3 - 5 dal dereotu

Yapılışı;
Ton balıklarının yağını süzerek geniş bir tabağa alın. Dere otlarını küçük küçük doğrayarak mayonezle birlikte balığa karıştırın. İster tabaklarda isterseniz kanepelerde servis yapın.

Mayonez ve balık ikilisini duyduğumda ilk önce iğrençtir herhalde demiştim. Ama o kadar merak ettim ki iyi ki de denemişim. Bu üç malzeme birbirine çok yakışıyor. Değişik bir tat arıyorsanız denemediyseniz veya bunlardan birini dahi seviyorsanız muhakkak tavsiye ediyorum. 

Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Cok pratik ve lezzetli olmus. Ellerine saglik. Kandilin mubarek olsun. Sevgiller...

    YanıtlaSil
  3. Bilmeyi bilmeden, kendimzi bilmeden daha,Kendini bildiren SENsin bize.Ruhumuza üfledin ruhundan, aşkını üfledin.Şekil verdin şekle sığmayan o sonsuz güzelliğinle ve kalbimiz, verdin.Evet kalbimizi.
    Yeter dedin.Bu kuluma yalnız bu kalbi yeter.Onunla yürüyecek, onunla koşacak,onunla konuşacak ve hatta onunla görecek ve bu kalp öyle bir kalptir ki O kalpte yalnız ben olacağım,yere göğe sığmam,mü'min kulumun kalbine sığarım.

    Varlığında yok olduğumuz, varlığında kaybolduğumuz, varlığında kendimizi bulduğumuzsun,

    Bir değil, bin ömrümüz dahi olsa, bir gözümüzün şükrünü bile veremeyecekse eğer, yaptıklarımız ve yapacaklarımız, Söyle bize Ya Rabbi,
    Ya biz bu gönlün şükrünü SANA nasıl verelim?
    Her bir amel-i salih ve her bir harf-i Kuran'ın ecrinin sonsuz kere katmerleneceği
    ''Bu kutlu gecede,derin şükr ve kalbi muhabbetlerle buluşmak,yeniden doğabilmek,rahmet ve bereket pınarından bolca nasiplenebilmek duası ile''

    Kandiliniz Kutlu Olsun Reyyan'cığım,tarifler yine harika,iştah açıcı görünüyor.
    Muhabbet ve bereket ile

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok güz<el bir aperatif olmuş

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık harika görünüyor. Balık ile yapılan bunun gibi hızlı ve lezzetli çok fazla tarif alternatifleri mevcut. Buda güzel bir atıştırmalık olmuş :)

    YanıtlaSil