17 Haziran 2010 Perşembe

Kremalı Havuçlu Kek





Kremalı Havuçlu Kek


Malzemeler;
3 yumurta
1+ 1/4 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
3/4 su bardağı süt
200 ml krema
3 adet havuç(rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
2.5 - 3 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya


Yapılışı;
Bütün malzemeleri yarım saat önceden hazırlayıp oda sıcaklığına getirin. 3 yumurtayı bir fiske tuzla 5 dk. kadar köpük köpük olana kadar çırpın. Şekeri ekleyip krema kıvamını alana dek çırpmaya devam edin. Süt, sıvı yağ  ve kremayı sırayla karışıma ekleyip çırpmaya devam edin.Öncelikle 2,5 su bardağı un,kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba eleyin. Havuçları kremalı karışıma ekleyip karıştırın. Un karışımını ekleyip yavaş yavaş karıştırın.Havuçların büyüklüğüne göre un miktarınız değişecektir.Kek kıvamını alana dek un ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 50 dk. kadar pişirin.
İsterseniz içine ceviz de ekleyebilirsiniz. Havuç+ceviz+tarçın da çok mükemmel oluyor. Kekin içindeki krema yumuşacık olmasını sağlıyor. Tarçın, süt ve krema mis gibi bir koku veriyor. Yani yedikçe yiyesi geliyor insanın.Bir bardak sütlü kahveyle birlikte muhteşem bir ikili.Ben taze sıkma portakal suyuyla,çayla, kahveyle denedim. Şiddetle tavsiye ediyorum :)


Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. bayılırım havuçlu keke nefis görünüyor canım ellerine sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Özellikle tarçınlı lezzetleri çok sevdiğimden, havuçlu kekte favori keklerimden. Sizin ki de çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. hımmm ellerine sağlık canımmm limonataylada pek güzel gider şimdi kandılın mubarek olsun sevgılerımle

    YanıtlaSil