30 Nisan 2010 Cuma

Buğday Salatası



Buğday Salatası


Malzemeler
2 su bardağı buğday
3 - 5 adet salatalık turşusu veya 5 - 10 adet kornişon
Dere otu, maydanoz
1 limon
Nar ekşisi. tuz


Yapılışı
Buğdayı bir gün önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp bir tencereye alın.  Üzerini 3 - 4 parmak geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakın. Buğdaylar açılıp genişleyince altını kapatın ve suyunu süzün.
Turşuları küp küp doğrayın. Dilediğiniz kadar dere otu ve maydanozu küçük küçük doğrayın. Geniş bir kaba bütün malzemeleri alın. Bir limonun suyunu sıkın, nar ekşisi ve tuzu ekleyip salatayı harmanlayın.
Büyük bir salata tabağında servis yapın. (Bu salataya damak zevkinize göre istediğiniz her şeyi ekleyebilirsiniz.Benimki yeşillikli ve hafif ekşimsi bir salata. Mısır, domates, nohut vs. ile de çok güzel oluyor.)
Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder