7 Mart 2010 Pazar

Mısır Ekmeği



Mısır Ekmeği


Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı erimiş tereyağı ve margarin karışımı
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı mısır unu
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz ve şeker


Yapılışı;
3 yumurtayı çırpın, yoğurdu ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Kalan malzemeyi ekleyerek karıştırın. Kek hamurundan yoğun bir hamur olacak. Kelepçeli bir kalıba veya bir tepsiye döküp 180 derecede pişirin.
Yumuşak kıvamlı bir ekmek oluyor. Fırınlardaki mısır ekmeği kadar sert değil. İsterseniz mısır,kırmızı biber veya baharat da ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder