12 Şubat 2010 Cuma

Portakallı Cheesecake



Portakallı Cheesecake


 Malzemeler
Taban
1 paket petit beaure bisküvi
100 gr erimiş tereyağı 
Peynirli kat
 1 paket labne peyniri
2 yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
Üst kat
1 adet portakal
2 adet kivi
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket tart jöle


Yapılışı
Cheesecake tabanı için bisküvileri toz haline getirin,erimiş tereyağıyla kelepçeli bir kalıbın dibine bastırarak yayın.Yağlı kağıt kullanırsanız cheesecake'i kalıptan daha kolay çıkarırsınız.
Bir kabın içerisinde labne peyniri düşük devirde çırpın, yoğurdu ve yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Toz şekeri ekleyin, un ve vanilyayı karışıma eleyin biraz daha karıştırarak bisküvi tabanının üzerine yayın. 150o'de 45- 50 dk.beyaz kısımın yumuşaklığı gidip biraz sertleşene kadar pişirin. 
(Daha kalın bir beyaz kısım isterseniz labne,yoğurt ve şeker  miktarını orantılı olarak artırabilirsiniz.)
Portakalın kabuklarını rendeleyin, kalanını küçük küçük doğrayın şekerle pelte kıvamına gelene dek kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın.
Kivileri soyun bir miktar şekerle rondodan geçirin. 
Fırından çıkan cheesecake'in soğumasını bekleyin. Soğuyunca üzerini süslemeye geçin.
Tart jölesini hazırlayın. Bir kısmını portakallı karışıma diğer kısmını kivili karışıma katın. Üst kısmının işlemlerini biraz hızlı yapın. Çünkü tart jölesi çabuk donuyor.İstediğiniz gibi süsleyin. 
Dilerseniz peynir katının üzerini jöle veya  meyveyle de kaplayabilirsiniz. Daha kolay ve çabuk olur. 


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder