13 Ocak 2010 Çarşamba

Elma Tatlısı



Elma Tatlısı


Malzemeler
5 adet elma
1 su bardağı toz şeker
Çubuk tarçın
Karanfil


Ceviz içi, kuru üzüm, damla çikolata
Krem şanti (Kaymak tadında krem şanti veya kaymak da kullanabilrsiniz.)

Yapılışı
Elmaları soyup ikiye böldükten sonra çekirdeklerini ayıklayın. Geniş bir tencereye elmaları koyun, üzerlerine 1 yemek kaşığı toz şeker serpiştirin. Tencereyi elmaların yarısına gelecek kadar suyla doldorup çubuk tarçın ve karanfilleri de ekleyip 20 25 dk. kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
                       


(Fotoğraflar güncellenmiştir.)


Afiyet olsun..

1 yorum:

  1. Hem sağlık hemde lezzeti bakımından elmayı çok severim.Bu pratik ve lezzetli tarif tam bana göre.Ellerine sağlık;)

    YanıtlaSil